L'esquerra sumaria prou majoria per revalidar el pacte de progrés que governa ara al Govern Balear, segons l'enquesta que ha ofert IB3 al tancament dels col·legis. El Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB-PSOE) pujaria alguns escons, que compensarien la pèrdua de força de Més per Mallorca i Més per Menorca. El Partit Popular perdria la primera posició, en augmentar els vots de Ciutadans i Vox. Francina Armengol podria renovar la presidència, en repartir-se el vot de la dreta.

Sondeig balears IB3

El PSOE es consolida com a primera força política amb entre 17 i 19 escons. El PP es quedaria en segona posició, amb 12-14 escons. Ciutadans assoliria tercera posició, amb entre 7 i 9 (abans no tenia representació). Podem assoliria entre 6 i 8 escons, amb un cert descens (tenia 8 diputats autonòmics). Més per Mallorca baixaria lleugerament i es quedaria amb entre 5 i 6 parlamentaris. Vox assoliria 3 o 4 escons, amb un alt percentatge de vot a la ciutat de Palma. El Pi Proposta per les Illes perdria lleugerament vot, quedant-se en entre 2 i 3 escons. Més per Menorca perdria un escó i Gent per Formentera aconseguiria mantenir l'escó que ja tenia.

Al Consell Insular de Mallorca, segons aquesta enquesta, el PI faria de frontissa, i podria oferir el govern a un pacte de progrés o a un acord entre PP, Ciutadans i Vox. En canvi, a Menorca les forces progressistes serien clarament majoritàries, gràcies a la pujada del PSOE i podrien obtenir el Consell Insular. A Eivissa no està clar si les forces de dreta aconseguirien la majoria mitjançant un acord a tres bandes entre PP, Ciutadans i Vox.

L'enquesta que ha ofert IB3 es basa en enquestes successives en els dies anteriors a l'enquesta, i ha estat realitzada per l'Institut Balear d'Estudis Sociològics.