Gran part de la campanya ha estat marcada pel més que possible empat a tres entre JxCat, ERC i PSC a les eleccions d'aquest diumenge, i aquest és el resultat que dona l'enquesta que publiquen aquesta nit El Periódico i Betevé que ha realitzat el GESOP. 

Segons aquesta enquesta, tant Junts, com Esquerra com els socialistes, obtindrien entre 31 i 33 diputats al Parlament. Entrant amb molta força al Parlament, la quarta força seria l'extrema dreta de Vox, que entraria amb una forquilla d'entre 10 i 11 escons.

pere aragonès laura borras candidatos partidos independentistas - ACN

Els líders d'ERC i JxCat, Pere Aragonès i Laura Borràs.

Per darrere seu, els comuns i la CUP ocuparien la quarta i la cinquena plaça respectivament. La formació liderada per Jéssica Albiach aconseguiria entre 8 i 9 diputats i els cupaires, amb Dolors Sabater al capdavant, entre 7 i 8. El Parlament el tancarien Ciutadans i el Partit Popular, que només aconseguirien entre 6 i 7 escons.

Davallada històrica de Ciutadans

Si aquests fossin els resultats definitius, el partit que en sortiria pitjor parat seria Ciutadans que, amb Carlos Carrizosa al capdavant, consumaria la gran davallada que, des de fa mesos, pronostiquen totes les enquestes i podria perdre fins a 30 diputats. Però Ciutadans no seria l'únic partit que perdria representació, ja que JxCat, liderats per Laura Borràs, podria perdre fins a tres diputats i ERC, amb Pere Aragonès com a candidat, en podria perdre un, tot i que en el millor dels casos també podria guanyar un parlamentari.

carrizosa arrimadas

Els líders de Ciutadans, Carlos Carrizosa i Inés Arrimadas.

La resta de partits, igualaria o milloraria els resultats. El principal beneficiat de les eleccions seria el PSC i Salvador Illa, que veuria augmentat el seu nombre de parlamentaris amb fins a 16 escons més, que suposaria quasi doblar la seva representació. A més, Vox entraria al Parlament amb més de 10 diputats, i seria la irrupció més gran a la Cambra Catalana des de la recuperació de la Democràcia amb Ignacio Garriga com a cap de files. 

La CUP també duplicaria la seva representació passant dels 4 escons actuals fins als 8 i recuperarien el grup parlamentari propi. Els comuns podrien, com a molt, guanyar un diputat i el PP també recuperaria el grup parlamentari propi amb Alejandro Fernández al capdavant després de passar l'última legislatura al grup mixt amb la CUP i aconseguiria, com a molt, 7 diputats.

Imatge principal: Paperetes col·locades en un col·legi electoral de Barcelona - Sergi Alcàzar