El candidat d'ERC, Ernest Maragall, serà alcalde de Barcelona, però l'actual alcaldessa i líder de BComú, Ada Colau, és la preferida per al càrrec i Jordi Graupera, número u de Barcelona és capital, el candidat més valorat dels que es presenten a les eleccions municipals del 26 de maig. Aquest és, en síntesi, el resultat de les valoracions sobre polítics locals d'una enquesta realitzada per Feedback per a ElNacional.cat a 23 dies de la celebració dels comicis i just després de les eleccions espanyoles.

Pel que fa a la valoració i coneixement dels polítics locals, Graupera obté la millor nota, amb un 5,25 de mitjana, si bé, el seu índex de coneixement és baix (45,2%). El segueix Ernest Maragall, amb un 5,01 de nota i un índex de coneixement del 86,8. Tota la resta de candidats suspenen en valoració: Joaquim Forn, de JxCat, un 4,99 (82,0% de coneixement); Jaume Collboni, del PSC, obté un 4,69, amb un coneixement del 65,6. Segueixen Elsa Artadi, número dos de JxCat, amb un 4,58 i un 74,5% de coneixement i Anna Saliente, cap de llista de la CUP, amb un 4,51 i un exigu 15,4% de coneixement. L'alcaldessa actual, Ada Colau, també suspèn, amb un 4,49, si bé, té l'índex de coneixement més alt (99,6%). Tanquen la llista Josep Bou (PP), amb un 3,37 de nota mitjana i un 52,7% de coneixement i, en últim lloc, Manuel Valls, de Cs-Valls, amb un 3,22 i un índex de coneixement del 86,3%.  

 

Pel que fa a la qüestió de qui serà el proper alcalde o alcaldessa, les opinions dels enquestats són força matisades, en funció de com es planteja la qüestió, i en un panorama molt fragmentat quant a les preferències. Quan es demana per la persona preferida per ostentar la màxima responsabilitat municipal, l'actual alcaldessa, Ada Colau, apareix en primer lloc, amb  un 20,9%, seguida de'Ernest Maragall, amb un 15,0%. En tercer lloc se situa Manuel Valls, amb un 13,4%. Tota la resta de candidats estan en percentatges inferiors al 10%.

 

En canvi, quan es pregunta als enquestats qui creuen que serà el o la cap de llista més votat o votada als comicis, assenyalen en primer lloc Maragall, amb un 33,6%. Al candidat d'ERC el segueix, a força distància, Colau, amb un 26,2%, i, en tercer lloc, torna a aparèixer Valls amb un 9,7%. Tota la resta de candidats estan per sota d'aquest percentatge.

 

Maragall torna a imposar-se al capdavant del rànquing quan es formula la qüestió de qui creu que serà el proper alcalde o alcaldessa finalment en funció de la seva capacitat d'establir pactes. El candidat d'ERC obté aquí la màxima puntuació, amb un 26,8%, seguit de nou per Colau, amb un 26,5%, i el socialista Collboni, amb un 12,9%. Tota la resta queden per sota a molta distància.