Ernest Maragall, el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, va ser el guanyador de les eleccions municipals del 26 de maig passat i la majoria dels barcelonins volen que sigui ell l'alcalde abans que l'actual alcaldessa i líder de BComú, Ada Colau, si bé, les preferències estan tan ajustades com el resultat dels comicis.

Maragall obté un 38,5% de suport,1 punt més que Colau, la preferida per al 37,5%. Un altre 21,2% declara que no desitja que cap d'aquests dos candidats detenti l'alcaldia de la capital catalana, mentre que un 1,2% es mostra "indiferent" i l'1,6% restant no ho sap o no respon.

Aquest és el resultat d'una enquesta de Feedback per a ElNacional.cat sobre la política de pactes a l'ajuntament de Barcelona. L'estudi es basa en 800 entrevistes telefòniques realitzades el 31 de maig i el 3 i 4 de juny, quan les diferents candidatures han començat a perfilar les seves posicions. Això no obstant, aquí s'ha preguntat als enquestats sobre qui prefereixen que sigui alcalde o alcaldessa de Barcelona "al marge de les aliances entre partits".

Maragall i Colau van empatar en escons (10), tot i la victòria en vots del republicà. L'alcaldable d'ERC ha proposat un pacte a Colau però l'alcaldessa manté l'opció per un tripartit amb ERC i el PSC i no ha rebutjat els vots que li ha ofert Manuel Valls, candidat de Cs, que li garantirien l'alcaldia.

L'alcaldable independentista és de llarg el preferit entre els electors d'ERC (92,2%), JxCat (83,5%) i BCN És Capital (84,5%), formació que no va aconseguir representació, com la CUP, un 60% dels votants de la qual també prefereixen Maragall com a alcalde. Al seu torn, Colau és l'alcaldessa preferida per als electors de BComú (95,2%), el PP (61,2%), el PSC (60,4%) i Cs-Valls (54,6%). 

Un 38,8% dels que prefereixen Maragall són homes i un 36,3%, dones. També Colau és més valorada pels homes, amb un 39,0%, que les dones, amb un 38,0%. Per grups d'edat,  Maragall és el preferit dels votants més joves, un 63,4% dels que tenen entre 18 i 24 anys, mentre que Ada Colau té més suports entre els de 45 a 64 anys: un 43,2%.

Pel que fa al districte de residència, Maragall rep més suports entre els electors de Sarrià-Sant Gervasi, amb un 60,1%, Sant Andreu, amb un 47,7% i Gràcia, amb un 44,6%. Colau recull un 60,2% de preferència a Horta-Guinardó, un 53,2% a Nou Barris i un 46,9% a Sants-Montjuïc. A Ciutat Vella, amb un 48,0% i l'Eixample, amb un 40,4%, són majoria els que no volen cap dels dos alcaldables al capdavant de l'Ajuntament.