Dins de la investigació sobre les tèrboles activitats de l'excomissari Villarejo hi ha un enigma que tant la policia com els jutges volen solucionar. Es tracta d'una sèrie d'entrades encapçalades per una D al quadrat, D², o bé la paraula 'Dos' de l'agenda de l'excomissari.

Es tracta d'una manera d'identificar la ministra de Justícia, Dolores Delgado? Aquesta és una teoria que, segons avança El Confidencial Digital, valora en aquest moment la investigació, especialment després de la detenció, la setmana passada, de cinc persones per la seva relació amb la trama corrupta de Villarejo: Adrián de la Joya, empresari establert a Suïssa, molt pròxim a l'excomissari, imputat en el cas Lezo i implicat en la Gürtel; Enrique Maestre, advocat i fill de Tomás Maestre, el promotor immobiliari de La Manga (Múrcia); Xavier Soucheiron, president de la Terminal de Contenidors del port de Barcelona; i els germans Ángel i Álvaro Pérez-Maura, propietaris de la naviliera Pérez i Cía i parents d'Ana Botín.

El cas és que un dels detinguts, un dels germans Pérez-Maura, havia encarregat la seva defensa a Baltasar Garzón i l'assumpte estava en mans de la seva amiga, la llavors fiscal de l'Audiència Nacional i ara ministra de justícia en funcions, Dolores Delgado, i tot això va coincidir amb el polèmic dinar amb l'excomissari el 2009, de la qual ja han transcendit diversos àudios de les converses.

Els investigadors de l'Operació Tandem estan ara provant de confirmar si Delgado apareix a les anotacions personals de Villarejo aparegudes a la seva agenda amb epígrafs com "D²" i "Dos" sigles que es repeteixen diverses vegades al llarg de l'any 2009.

Desmentiment de Garzón

No obstant això, l'equip d'advocats ILOCAD Baltasar Garzón Abogados ha puntualitzat que mai ni l'exjutge ni el seu despatx professional han prestat cap mena de servei als germans Pérez-Maura. A més de Garzón i la ministra Delgado, els fets també han estat desmentits per la Comissió Interamericana contra la Impunitat a Guatemala. També la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada ha assegurat que la investigació no concerneix a l'actual ministra de Justícia en funcions, en aquells moments fiscal de l'Audiència Nacional "qui no consta que tingués cap intervenció al citat procediment d'extradició".