L'allargament de les negociacions de la investidura comença a fer mal a les files socialistes. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha protagonitzat avui un enfrontament obert amb els presidents de Castella-la Manxa i Aragó, Emiliano García Page i Javier Lambán, que no han dubtat a replicar-lo amb referències personals.

Tot ha començat quan, en una entrevista a TVE, Iceta ha qualificat d'"inoportunes" les crítiques a les negociacions del PSOE amb els independentistes per part dels presidents de Castella-la Manxa i d'Aragó. Ha vingut a dir que perjudicaven les converses per a la investidura, donant a entendre que un sector del PSOE no la veu clara. "Són declaracions molt inoportunes i no semblen molt pròpies de presidents de comunitats autònomes", ha deixat anar.

Els dos barons socialistes han sortit a replicar les crítiques, i a fer més gran la polèmica, sense embuts. García Page ha manifestat que li agradaria que el primer secretari de PSC el defensés "davant de tant insult i atac" que rep per defensar "la igualtat i la unitat d'Espanya". El president castellanomanxec ha insistit a Iceta que "d'Espanya en parlem tots els espanyols i tot el PSOE". "Jo no he dit xenòfob a (Quim) Torra. Hi ha qui ho ha fet [Pedro Sánchez] i aquí no he vist protestar el company Iceta", ha afirmat García-Page, que s'ha preguntat si cal esperar que els independentistes vetin Iceta per ser senador autonòmic per poder criticar-los.

"Quan a Iceta li treuen la possibilitat de ser president de Senat, llavors sí que val dir que Espanya no pot dependre dels independentistes", ha insistit Page, que ha afegit: "Jo dic el mateix que fa tres setmanes i que fa tres anys i probablement ho seguiré dient els pròxims trenta".

En termes similars s'ha expressat el president d'Aragó, que ha assegurat que "el supremacisme, per desgràcia, està fent estralls a Catalunya", en el sentit que també hauria afectat el PSC. "Jo creia que negar-nos el dret a opinar dels altres era una cosa pròpia dels independentistes catalans, exclusivament seu", ha declarat Lambán.