La vista del suplicatori per aixecar la immunitat dels eurodiputats de Junts, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí s'ha ajornat, segons ha avançat TV3 i ha confirmat també l'ACN. La sessió estava prevista pel dilluns 7 de desembre però finalment es farà el 14 de gener, si no hi ha més dilacions.

Un endarreriment és un fet habitual en aquest tipus de processos i ho poden sol·licitar els mateixos eurodiputats.

La queixa de Puigdemont, Comín i Ponsatí

El 16 de novembre passat, Puigdemont, Comín i Ponsatí van presentar una queixa a tots els membres del Comitè d'Afers Legals per haver fusionat el suplicatori en mans del mateix ponent. La seva defensa al·legava que els tres estan acusats de delictes diferents i que, per tant, tenen dret a un ponent diferent

A part que a tots tres se'ls ha assignat un mateix ponent sense donar-los cap motivació que ho expliqui, el seu cas ha quedat en mans de l'eurodiputat búlgar Angel Dzhambazki, del qual destaquen al Parlament Europeu intervencions contra els gitanos, el col·lectiu LGTBI o el posicionament contra la convenció d'Istanbul sobre violència de gènere.

Els eurodiputats també van enviar la setmana passada un missatge als membres del comitè per denunciar que el Tribunal Suprem no és l'òrgan competent per jutjar-los i, per tant, tampoc per reclamar el suplicatori.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat