El judici del cas Nóos ha arrencat amb puntualitat a les 9.15 hores. El principal judici previst per a aquest any, que des d'aquest dilluns se celebra a Palma enmig d'una àmplia expectació mediàtica i fortes mesures de seguretat, ha començat amb la fase de qüestions prèvies. El principal punt a plantejar serà l'aplicació de la doctrina Botín a favor de la infanta Cristina, qui s'asseu al banc dels acusats al costat del seu marit, Iñaki Urdangarin, i altres 16 processats.

Delictes fiscals

L'única acusació que sosté accions penals contra la germana del Rei Felip VI és el sindicat Mans Netes, que reclama vuit anys de presó per a ella en considerar-la cooperadora necessària dels dos delictes fiscals que hauria comès Urdangarin a través de la societat de la qual tots dos són copropietaris, Aizoon, que es va nodrir de manera presumptament irregular dels fons obtinguts de manera il·lícita per l'Institut Nóos de les administracions públiques.

"1, 2, 3, República otra vez"

Al voltant d'una quinzena de persones es troben concentrades al Polígon Son Rossinyol, a uns 20 metres a les portes de l'entrada de l'edifici on se celebra la primera sessió del cas Nóos, cantant lemes com "1, 2, 3, República otra vez".

"Cristina Botín"

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, no ha volgut aquest dilluns valorar si ha d'aplicar a la infanta Cristina l'anomenada 'Cristina Botín', amb què evitaria ser jutjada en el cas Nóos, i s'ha limitat a subratllar que el tribunal ha de decidir "amb fonament jurídic". Ho ha dit a la cadena Cope, on també ha subratllat que el judici se celebrarà amb totes les garanties i fortaleses que asseguren que serà un procés just i que tothom és igual davant la llei.