El president a l'exili, Carles Puigdemont, s'ha mostrat molt empipat amb la presó de Ponent, on està empresonat el raper Pablo Hasél, condemnat per enaltiment al terrorisme i injúries contra la Corona i les institucions de l'Estat per cançons i comentaris publicats a les xarxes socials. Puigdemont, a través del seu compte de Twitter, ha criticat que des del centre penitenciar li han tornat les cartes que havia enviat a Hasél per un error, que reconeix com a propi. "És cert, no es diu Pablo Hasél sinó Pablo Rivadulla", ha lamentat. Amb tot, l'eurodiputat ha assegurat que no entén que li hagin retornat la carta que va enviar a Hasél al·legant que es tracta d'un destinatari desconegut. "Saben perfectament qui és", ha afirmat, tot confiant que "ara li arribi". 

Dos anys de les protestes per Hasél 

Tot just fa dues setmanes es complien dos anys de l'inici de les protestes pel raper Pablo Hasél. La seva detenció, el 16 de febrer de 2021, va mobilitzar milers de persones, especialment joves, arreu de Catalunya per reivindicar la llibertat d'expressió. Les manifestacions van mantenir una gran intensitat durant més de 10 dies, especialment en els carrers de Barcelona, però també a les de Girona o Lleida, que es van omplir de barricades i fogueres. Durant aquelles jornades es van poder viure enfrontaments entre manifestants i policies. La condemna d'Hasél, de dos anys i un mes, es complirà el pròxim mes de març, però a banda d'aquesta condemna, el raper n'acumula d'altres per diverses causes. En aquests dos anys, s'ha condemnat alguns dels manifestants de les protestes, i encara hi ha diverses causes obertes. 

A principis de 2023, Hasél denunciava a través d'una carta al Departament de Justícia la "desatenció mèdica" que pateix a la presó i la "humiliació" a la que el van voler sotmetre durant una colonoscòpia. Segons va explicar a la missiva, no es va poder fer una colonoscòpia perquè els Mossos d'Esuqadra volien ser al seu costat mentre estava "despullat amb el tub posat" i mantenir-lo emmanillat. "Tractat pitjor que violadors i pederastes", va assegurar. Hasel va indicar que pateix forts problemes estomacals per les condicions de la presó i lamentava que després de "lluitar i esperar un any" per les proves, va passar això. El raper ha qualificat d'"inhumana" la presó de Ponent.