Felip VI acaba aquest dimarts la ronda de contactes per designar un candidat que aspiri a la investidura i cap de les opcions té encara prou suport. Ni Pedro Sánchez, ni Alberto Núñez Feijóo compten, avui dia, amb prou suport per ser candidats viables a la investidura. Una gerra d'aigua freda especialment per als populars que abans de les eleccions generals es veien còmodament a La Moncloa. Per això, des del Partit Popular s'ha apostat per repetir que la llista més votada ha de ser la que governi, tanmateix, els ciutadans espanyols opinen el mateix? Una enquesta feta per SocioMétrica per a El Español, mostra que l'opinió pública està completament dividida: el 44,2% dels enquestats creuen que el rei ha de designar Feijóo i l'altre 44,2% aposta per Sánchez

Dividits gairebé al 50-50, aquest resultat implica fets molt diferents per a cadscun. Per exemple, es tracta d'un desastre per a Feijóo, qui fa només dos mesos era el màxim preferit per ser el nou president espanyol. Malgrat que va ser el més votat el passat 23-J, va ser una victòria molt amarga i des d'aleshores ha mantingut un perfil baix i al seu partit s'han inquietat perquè la seva gran aposta ha resultat no ser tan eficaç com es creia. Tot plegat fa que el seu suport baixi i el del seu principal rival pugi.

Per a Pedro Sánchez i els socialistes aquesta opinió dividida a la centèsima és positiva. Totalment al contrari que per als populars, el PSOE té una derrota que té gust de victòria, ja que esperaven una desfeta total i no només han salvat els mobles sinó que han sumat suports. Tot plegat ha fet que Sánchez estigui cara a cara en les travesses amb Feijóo, fet que fa només uns mesos era més que impossible. 

enquesta investidura elespañol
Font: El Español

Reunions amb Vox, PSOE i PP

Aquest dimarts, passaran pel despatx de Felip VI els líders de Vox, Santiago Abascal; del PSOE, Pedro Sánchez, i del PP, Alberto Núñez Feijóo. El rei reprendrà les audiències a les 10.30 hores i el primer a acudir-hi serà Santiago Abascal, en representació dels 33 diputats de la formació. El partit ja va oferir el seu suport gratis al candidat popular, però la decisió del PP de no cedir-los vots per entrar a la Mesa del Congrés ha refredat les relacions entre tots dos. Vox ha d'aclarir al rei si manté o no el suport.

A les 12.00 hores serà el torn del president del govern espanyol en funcions i secretari general del PSOE i, a la tarda, a les 16.00 hores, acudirà el líder del PP com a candidat més votat i amb més escons. Es tracta dels dos aspirants que es mostren disposats a arreplegar l'encàrrec del debat d'investidura. Alberto Núñez Feijóo, com a guanyador de les eleccions del 23 de juliol i amb 171 vots lligats (PP, Vox i UPN), i Pedro Sánchez, que es veu capaç de teixir aliances per superar la votació, com ja va aconseguir dijous per aconseguir la majoria a la Mesa del Congrés.