Un consell polític extraordinari ampliat amb el Grup d'Acció Parlamentària s'hauran de pronunciar el proper dissabte 2 de gener. La tercera votació, celebrada a l'assemblea nacional extraordinària que ha estat celebrant a Sabadell la CUP per decidir sobre la investidura d'Artur Mas, ha acabat en empat matemàtic a vots entre el sí i el no: 1.515 per a una i l'altra opció.

La tercera votació ha vingut precedida de dues més en les quals s'ha imposat per la mínima l'opció de rebutjar la investidura de Mas. En la segona, cap de les dues opcions ha arribat al 50%. L'escenari segon, que implicava no acceptar Mas i esperar que JxSí proposi un altre candidat, ha obtingut 1.512 vots, un 49,7%. En segon terme, ha quedat l’opció primera que defensa l’acord i investir Mas amb un total de 1.482 vots, un 48,7%.

L’opció tercera, que preveu investir Mas però no aprovar la proposta de jxSí, ha obtingut, 28 vots. Sis vots nuls i 14 en blanc tanquen la votació, en què han participat 3.042 votants d’un cens de 3.111 persones. El no s’ha imposat també per la mínima en la primera de les votacions, com ha vingut informant minut a minut El Nacional.