La periodista i escriptora Empar Moliner va cremar ahir al matí un exemplar de la Constitució espanyola, durant el seu espai setmanal a Els Matins de TV3. La periodista ha utilitzat aquesta acció per carregar contra la decisió del Tribunal Constitucional d’anul·lar el decret contra la pobresa energètica de la Generalitat que garantia el subministrament elèctric a 895 famílies sense recursos durant els mesos de fred.

Moliner ha criticat que el govern espanyol prohibeixi el decret de pobresa català al·legant "discriminació positiva" i "invasió de competències", en comptes de crear un decret semblant que protegeixi els "pobres espanyols", impedint d'aquesta manera "que els catalans en tinguin un".

"Les famílies s'hauran d'escalfar de qualsevol manera, amb qualsevol llibre que tinguin, i fer-se una mena d'estufa", ironitza Moliner, mentre arrenca pàgines del llibre constitucional i les llança a un bidó on, posteriorment, tira un llumí encès.

Indignació als sectors unionistes

El vídeo ha encès els ànims dels sectors unionistes i de molts mitjans espanyols que n'han fet una àmplia difusió. L'expresident del PP català i membre del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Daniel Sirera, ha anunciat a través de Twitter que ha demanat al CAC "que analitzi si Empar Moliner va vulnerar la llei en cremar una Constitució Espanyola a TV3".

Des de Societat Civil Catalana, han celebrat la proposta de Sirera assegurant que "a Catalunya hem perdut el sentit de la realitat".

El portaveu del PP català al Parlament, Enric Millo, ha acusat a TV3 de "generar odi contra la Constitució Espanyola i atemptar contra la convivència social, actuant amb baixesa moral i hipocresia menyspreable" en una publicació al seu Facebook.

El diputat demana un pronunciament de la nova presidenta de la CCMA, Núria Llorach, després que, al seu parer, Moliner hagi "utilitzat la pobresa dels que pateixen marginació social per fer politiqueig barat a favor de la independència". Ha titllat aquest fet d'"obscè, indecent i menyspreable".