L'advocat de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i els Jordis davant les Nacions Unides, Ben Emmerson, ha afirmat avui que Espanya s'està comportant com un règim repressiu, ja que ha reaccionat amb l'empresonament dels polítics catalans després que la població civil demanés de manera pacífica la independència.

Emmerson també ha confirmat que el govern espanyol està forçant la llei perquè la causa convingui a la seva voluntat, i que, per tant, ha anat molt més enllà dels límits de la democràcia. Per altra banda, l'advocat també ha pronosticat que l'estat espanyol acabarà fent un pas enrere en matèria de repressió, ja que no pot seguir per aquest camí gaire més temps.

A més a més, ha afegit que si algun país extradeix algun polític català a l'exili, se li estaran vulnerant els seus drets humans, ja que a Espanya no s'estan respectant ni els drets humans ni el dret internacional. Aquest dret, segons Emmerson, va ser vulnerat des del moment que l'Estat va empresonar polítics pel simple fet de defensar la independència de Catalunya i ha afegit també que no es pot usar com a motor de la causa els delictes de rebel·lió i sedició, que tenen una pena de 30 anys de presó. 

En el cas de Puigdemont, Emmerson ha reafirmat que tenen plena confiança en la justícia alemanya, i ha recordat que no hi ha cap evidència del delicte malversació de fons i, a més a més, el mateix Mariano Rajoy ha defensat en seu parlamentària que no "s'ha gastat ni un cèntim públic en l'organització del referèndum d'independència català".

L'advocat ha recordat que la comunitat internacional ha de despertar i saber el que realment està passant a Catalunya en matèria de repressió, tot i que també ha confirmat que aquest despertar està arribant, i un dels exemples és el suport d'Amnistia Internacional a la causa dels presos polítics.

Per últim, Emmerson ha recordat que no hi pot haver delicte de terrorisme en la desobediència civil, en referència a la detenció de la membre del CDR Tamara Carrasco. A més a més, ha recordat que no hi ha una definició de terrorisme en termes de dret internacional, i que, per tant, els estats més repressius poden fer servir una definició molt àmplia del delicte, cosa que pot tenir com a objectiu instaurar el terror.