L'amant del rei emèrit, Corinna Larsen, va contactar amb el cap de la Casa del Rei d'Espanya el 5 de març del 2019 per explicar-li que Joan Carles I li va demanar l'any 2014 recuperar els 65 milions. Aquests són els diners que l'emèrit li havia transferit dos anys abans des d'una fundació panamenya situada a Suïssa, tal com explica aquest divendres El Mundo.

El citat mitjà ha tingut accés a la carta que Corinna va enviar a la Casa del Rei on assegura que ella es va negar a tornar els milions "per evitar potencials acusacions per delictes financers". La negativa de Larsen va fer enfadar Joan Carles I, que la va "acusar falsament d'haver robat els seus béns". A la missiva també indica que l'emèrit "va engegar una campanya de difamació" contra ella.

"Bones intencions" de Corinna

L'escrit s'envia amb la intenció de "proporcionar informació d'interés per als Reis" (Felip VI i Letícia) i per "obrir un canal confidencial de comunicació amb la Casa Reial i els seus representants legals".

Corinna explicava al cap de la Casa del Rei que pretenia "de bona fe" que "acabés la campanya de difamació i intimidació que patia des de feia set anys". L'amiga de l'emèrit subratlla a la carta que aquesta difamació la patia per part de Joan Carles I i de Félix Sanz Roldán, director del Centre Nacional d'Intel·ligència fins al 2019.

Segons l'amiga de Joan Carles I, aquesta campanya difamatòria havia causat "episodis vergonyosos per a la Casa Reial" i, per això, proposava un "diàleg constructiu com a primer pas per conciliar els interessos de totes dues parts".

"Aquest regal no va ser sol·licitat"

Corinna Larsen detalla que el 2012 va rebre, per part de l'emèrit, una cartera d'inversió al Banc Mirabaud de Ginebra amb una fundació anomenada Lucum. En la mateixa línia, concreta que els beneficiaris de la fundació eren el rei emèrit, el rei Felip VI i la Infanta Leonor".

L'amiga de l'emèrit assegura que ella no va sol·licitar aquell regal, però que Joan Carles I li va entregar els fons i li va donar a entendre que no hi podia renunciar. Ara bé, el 2014 va rebre una petició per retornar els diners.

Aconsellada pel seu advocat, Corinna va refusar el reintegrament "per evitar possibles acusacions per delictes financers". L'examant de l'emèrit assegura que en aquest moment Joan Carles I la va acusar de robar-li els seus béns. 

A partir d'aquell moment, explica a la carta, es va posar en marxa una campanya d'assetjament. Les difamacions, apunta, es feien davant dels clients i socis de Corinna i davant altres caps d'Estat.