El conseller d’Exteriors, Raül Romeva, es va reunir ahir amb la portaveu del Grup dels Verds al Parlament Europeu, Monica Frassoni, i va tenir oportunitat de constatar la seva receptivitat davant les reivindicacions catalanes.

La reunió entre els dos polítics, vells coneguts des que van compartir feina al Parlament europeu, es va celebrar al despatx del conseller a la cambra catalana.

Romeva s'ha mostrat des que va assumir el Departament molt reticent a explicar els contactes que manté, amb l'objectiu d'evitar conflictes i entrebancs per part del govern espanyol, que ja va provocar la suspensió de la conselleria davant del Tribunal Constitucional. Això no obstant, fonts del Departament asseguren que l’eurodiputada es va mostrar receptiva davant les propostes catalanes.

De fet, segons les citades fonts, aquesta és la resposta majoritària amb què es troba el conseller en els seus contactes, on la principal reticència que se li expressa davant les reivindicacions de Catalunya és que se circumscriuen a un afer intern de l’Estat espanyol.

Romeva, que la passada setmana va viatjar a Roma, inicia dimarts vinent un viatge a Londres que inclourà part de l’agenda a Escòcia.