Els CDR del Barcelonès han organitzat aquest dilluns una manifestació per denunciar als congressistes que participen en el Mobile World Congress la repressió que es va viure a Catalunya durant el referèndum d'independència del passat 1 d'octubre. 

Per fer-ho, els comitès de defensa de la República han projectat un vídeo amb imatges del referèndum davant la caserna de bombers del carrer Lleida de Barcelona, molt a prop de la Fira de Barcelona on s'està celebrant el Mobile durant aquesta setmana. Aquest vídeo pretenia informar els congressistes de la situació política actual a Catalunya amb imatges de l'1-O, dels discursos que van enviar els Jordis just després de ser empresonats i de tots els esdeveniments importants aquests últims mesos, com podria ser el ple d'investidura aplaçat pel president del Parlament Roger Torrent el passat 30 de gener.

El vídeo s'ha projectat a una caserna de bombers perquè els CDR han considerat que havien d'agrair als bombers el seu servei durant aquests mesos i recordar la consigna "Els bombers seran sempre nostres", i per fer-ho han llegit un manifest. Al text recorden que molts bombers es van posar entre els cossos de seguretat de l'Estat i els votants de l'1-O jugant-se el físic i la feina. I han assegurat que tenen la certesa que els bombers sempre seran al costat del poble per defensar la república.

Tot seguit, els CDR han acabat tallant tota la Gran Via de Barcelona per marxar cap a la plaça Catalunya sota el lema "Trenquem la normalitat" i demanant la llibertat dels presos polítics catalans. Durant la manifestació també s'han cridat consignes contra la monarquia espanyola.

Per organitzar aquesta concentració i posterior manifestació, els CDR ho han convocat a través dels seus perfils a les xarxes socials, especialment a Twitter, com el cinema a la fresca per "contraprogramar el Mobile".