La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha reivindicat aquest matí la declaració d’independència del 27 d’octubre. “Treballem perquè es faci efectiva la declaració d’independència i el primer pas és que es publiqui. No podem amagar que el Parlament de Catalunya va declarar formalment la independència", ha dit Paluzie en un matí de celebració que ha considerat “agredolça”.

Paluzie ha fet aquestes declaracions davant de la seu del Departament d’Economia, on des de les 9 del matí d’aquest dissabte s’hi adrecen ciutadans –convocats per l’entitat- per demanar al Parlament i la Generalitat que publiquin al Diari oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la declaració. Més de 300 persones es concentraven al migdia sota la pluja per registrar la petició.

“En els moviments de lluita no violenta moltes petites accions són poderoses, com la de la gent que ha vingut avui malgrat tot, malgrat la pluja”, ha manifestat la presidenta de l'ANC.

Ciutadans esperen per registrar la declaració d'independència ANC ACN

Ciutadans fent cua davant la seu del Departament d'Economia a Barcelona Foto: ACN

Paluzie ha estat ben clara: "Avui instem el Parlament i el Govern a publicar aquest acord democràtic i a teixir una estratègia conjunta per fer efectiva la independència declarada. Ens comprometem, també, a preparar-nos com a societat civil per fer-la efectiva".

Més d'un miler de peticions a Girona

Més d'un miler de persones han registrat a Girona la petició per reclamar que el Govern publiqui al DOGC la declaració del 27-O. Des de les nou del matí, un degoteig de persones s'ha apropat a la seu de la Generalitat de Girona per deixar constància de la seva voluntat. Després s'ha fet un acte que ha quedat deslluït per la pluja i en el qual s'han projectat diversos vídeos i s'ha llegit un manifest a favor de la república i que demana la llibertat dels "presos polítics". "Tenim molt clar que el mandat de l'1-O no pot ser simbòlic. Vam votar independència i s'ha de fer efectiva", ha reblat el portaveu de l'ANC a Girona, Tavi Casellas.