La filla gran del Rei, Elionor, ha protagonitzat a Barcelona aquest vespre el seu primer discurs en català, on ha volgut subratllar el seu compromís amb Catalunya, que, ha assegurat, "sempre ocuparà un lloc especial" al seu cor.

"Des de ben petites, a la meva germana, la infanta Sofia, i a mi, els nostres pares ens han parlat de Girona i de Catalunya sempre amb veritable afecte. Gràcies a ells, sabem moltes coses de la història i la cultura catalanes", ha assegurat en un català molt correcte.

Elionor ha pujat a l’escenari amb el seu pare al costat. Ha llegit el text no només en castellà i català, sinó també una frase en anglès i una en àrab, tot i que no s’havia anunciat.

Mentre la princesa de Girona feia la seva breu intervenció durant l'entrega dels Premis Princesa de Girona al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, a l'exterior creixia la protesta dels independentistes per la visita reial.

Elionor ha assegurat que vol honorar la Fundació Princesa de Girona "com es mereix" i "portar el seu nom per tot Catalunya, per la resta d'Espanya i per tot el món".

La filla del Rei ha expressat l'emoció que li provoca intervenir en aquest acte en què la Fundació commemora 10 anys. "Tenim gairebé la mateixa edat, hem anat creixent gairebé alhora", ha explicat.

Aquesta ha estat la tercera intervenció pública d'Elionor que va parlar per primer cop amb motiu del 40è aniversari de la Constitució, quan va llegir l'article primer de la Carta Magna. Va parlar per segon cop fa unes setmanes, als Premis Princesa d'Astúries.