El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha estat entrevistat aquest matí a Catalunya Ràdio i ha parlat sobre la notícia del dia, una investigació d'ElNacional.cat que revela documentació secreta sobre l’Operació Catalunya que el govern del Partit Popular, amb Mariano Rajoy al capdavant, va liderar per enfonsar l’independentisme amb investigacions extrajudicials i parapolicials fora de la llei. La documentació que avui ha fet pública aquest mitjà posa en relleu les males arts de l’espanyolisme contra el sobiranisme català. El titular d’Interior creu que el PP no té límits i que confonen els seus interessos amb els interessos de l’Estat i que això els porta a actuar d’aquesta manera, tal com avui ha desvelat aquesta investigació d'ElNacional.cat.

🔴 Papers Operació Catalunya, DIRECTE | Reaccions als documents secrets que incriminen Rajoy
 

Joan Ignasi Elena ha lamentat que els partits espanyols creuen que “l’Estat soc jo, Espanya soc jo”, i que, per tant, creuen que “aquell que va en contra meva, va en contra de l’Estat”, i “aquesta idea és molt totalitària”, assegura. Utilitzen els recursos de tots, la policia i l’administració pública, per combatre els dissidents, assegura el conseller, i creu que amb aquesta premissa inicial, “no hi ha límits”. 

Qui és M. Rajoy?

Fins i tot, el conseller d’Interior ha ironitzat i ha assegurat que potser aquesta nova informació que ha avançat ElNacional.cat permetrà arribar a saber qui era M. Rajoy. Cal recordar en altres investigacions policials i judicials, sobre el merder de corrupció del PP, en alguns documents sortia aquesta signatura, però mai ningú va saber qui podia ser, tot i les coincidències amb la inicial del nom i el cognom de qui va ser el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Els papers secrets de l'Operació Catalunya

Els papers secrets de l’Operació Catalunya desvelats per ElNacional.cat demostren que el president del govern espanyol Mariano Rajoy no era aliè a les maniobres de l'Operació Catalunya. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el mateix Rajoy van ordenar posar en marxa l'Operació Catalunya el setembre de 2012, després de la Diada massiva d'aquell any i després que el llavors president Artur Mas exigís sense èxit a la Moncloa un pacte fiscal per a Catalunya.

El ministre no només va crear l’anomenada policia patriòtica contra l’independentisme català i altres rivals polítics, sinó que la tardor del 2012 fins i tot va permetre que un comissari de la policia espanyola entregués al fiscal i al jutge del cas Palau de la Música un informe fals. En aquell moment el document estava signat per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) i versa sobre suposats comptes a Suïssa que implicava el partit de Convergència i al llavors president Artur Mas. 

🔍 Tota la investigació d'ElNacional.cat sobre els Papers de l'Operació Catalunya