El PSOE ha sol·licitat per escrit a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) que investigui l'enviament massiu de missatges de text al mòbil dut a terme pel PP en nom del seu president i candidat, Pablo Casado, demanant el vot en les eleccions d'aquest diumenge.

Santos Cerdán, secretari d'Acció Electoral del PSOE, ha presentat un escrit a l'AEPD instant aquest organisme que iniciï una investigació d'ofici respecte a aquesta iniciativa del PP l'últim dia de campanya electoral i que va arribar a 1,2 milions d'espanyols.

En l'escrit a què ha tingut accés Efe, els socialistes es fan eco d'"una greu preocupació dels espanyols" per la qual cosa consideren una "possible vulneració de la legislació de protecció de dades".

Obtenció de les dades

En concret, demanen que s'aclareixi si les dades personals que s'han utilitzat per a l'enviament han estat obtingudes en pàgines web i altres fonts d'accés públic i si aquest enviament s'ha realitzat a persones amb dret a vot o de forma indiscriminada.

També subratllen que els receptors no han tingut la possibilitat d'exercir els seus drets, en especial el dret d'oposició, "generant una absoluta indefensió envers el tractament de les dades personals".

Fonts del PP van explicar ahir que van obtenir els números de telèfon d'una base de dades facilitada per una empresa de màrqueting entre aquelles persones que han mostrat una disposició favorable a ser contactats mitjançant missatge per rebre comunicacions en alguna ocasió.