A la seu del PP la nit començava amb molts mals auguris. Per això, quan passades les onze del vespre la suma del bloc de la dreta -amb Cs i Vox- deixava l'alcaldia de Madrid en mans del candidat popular, José Luis Martínez-Almeida, i descavalcava Manuela Carmena, els crits de celebració de la primera planta de la seu de Gènova s'han sentit fins al carrer. Igualment, la suma de les forces de dreta han obert a la candidata a la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, la possibilitat de retenir l'executiu madrileny. 

Tot i perdre les eleccions europees i perdre poder poder municipal i autonòmic, el PP acabava d'esquivar el fantasma d'una ensorrada històrica. Havia resistit. Ciutadans no havia aconseguit el sorpasso i, a més de Madrid, conservava els governs de Castella-Lleó i Múrcia. "Demà comença tot. El PP ja ha iniciat la remuntada. Hem tornat", ha proclamat el líder del partit, Pablo Casado, que els darrers dies havia vist com es qüestionava no només el seu futur, sinó el de la formació popular.

"Aquells que deien que ens volien suplantar ja han vist que aquí hi ha PP per molts anys, per moltes dècades", ha advertit. El Partit Popular, segons el seu líder, no està amortitzat, perquè "de PP només n'hi ha un i els espanyols ha decidit votar l'original, l'únic partit de centre dreta d'Espanya". "Per molt que intentin cantar al karaoke els nostres grans èxits", ha ironitzat en referència a Ciutadans. 

De matinada, els populars han hagut d'improvisar un petit escenari davant de la seu del carrer Gènova on ha comparegut el president de la formació, acompanyat del candidats a l'alcaldia i la comunitat madrilenya, a més de la candidata a les europees, Dolors Montserrat.

Ràpidament s'han començat a repartir banderes espanyoles i del partit, mentre alguns dels dirigents conservadors treien el cap per la finestra per celebrar la victòria amb desenes de persones que es començaven a concentrar al carrer. 

A parer de Casado, els resultats indiquen que han de liderar no només l'oposició sinó una alternativa per recuperar el Govern espanyol. "No som una bombolla de sabó, un foc d'artifici, que quan passa el soroll i el color queda en no res", ha assegurat en una nova referència als partits taronja.

 

Dins de la seu, fonts del PP feien recompte dels danys i destacaven que la dreta també podia governar, junt amb el PAR, a Aragó, i a la ciutat de Saragossa; que resistien a la comunitat de Múrcia, tot i la victòria del PSOE, i a la capital murciana; que mantenia Oviedo, i també Cáceres i Badajoz,... "Fins i tot a Barcelona, que deien que desapareixíem, en tindrem dos", assegurava una responsable del partit.