ERC, amb Ernest Maragall al capdavant, guanyaria les eleccions municipals a Barcelona del proper 26 de maig, segons una enquesta del GESOP per El Periódico. Els republicans aconseguirien més del doble de regidors dels que ostenten actualment, disparant-se de 5 a 11.

Darrere seu, s'hi situaria Barcelona En Comú que baixaria lleument d'11 regidors a una forquilla de 9-10, seguit pel PSC que també dobla resultats: de 4 regidors a 8. Ciutadans, amb Manuel Valls, seria la quarta força que trauria un regidor més que els que té ara mateix i passaria de 5 a 6.

Junts per Catalunya patiria la pitjor caiguda del plenari, passant dels 10 regidors del Grup Demòcrata a una forquilla de 5-6 amb Quim Forn de número u. El PP també cauria fins al punt de tenir possibilitats de quedar-se fora de la cambra, perdent els seus 3 regidors i situant-se en una forquilla de 0-2. Finalment, la CUP quedaria fora del consistori, on ara compta amb 3 representants.

sondeo elecciones municipales barcelona gesop 1557164375077

Escenari de pactes

Amb aquests resultats, Ernest Maragall hauria de pactar sí o sí per poder arribar a la majoria absoluta de 21 regidors i accedir al govern municipal. Una de les opcions seria un pacte ERC-Comuns, que per la banda alta de la forquilla arribarien a la majoria. En cas de no ser així, haurien de buscar un tercer soci de govern que, possiblement, seria el PSC o Junts per Catalunya. En canvi, quedaria descartat un govern independentista.

Tot i això, Ada Colau també podria intentar formar govern aliant-se amb el PSC i Cs i deixant Maragall fora del govern tot i ser el candidat més votat.