La candidatura del PSOE a l'Assemblea de Madrid, liderada per Ángel Gabilondo, hauria guanyat les eleccions autonòmiques madrilenyes i podria acabar emportant-se el govern. El dirigent socialista hauria rebut el 27,5% dels vots i aconseguiria entre 37 i 39 escons. El govern a la Comunitat de Madrid l'aconseguiria amb un pacte d'esquerres juntament amb Más Madrid i Unidas Podemos.

Un resultat que provocaria un tomb a la Comunitat de Madrid, i deixaria sense possibilitats un nou govern del PP, que lidera des del 1995. El sondeig Sigma Dos per a Telemadrid, fet a 90 meses electorals i a 10.800 votants, tornaria a posar el PSOE liderant la comunitat madrilenya després de fer-ho per última vegada amb Joaquín Leguina.

Ángel Gabilondo Pedro Sánchez PSOE Madrid EFE

EFE

El pacte d'esquerres seria sumant els 17 o 18 escons (13% de vots) aconseguits per Más Madrid, la formació d'Íñigo Errejón, i els 13 o 14 (10,1% de vots) d'Unidas Podemos.

La segona força a la Comunitat de Madrid seria el PP amb 26 o 27 diputats (19,4% dels vots), i tindria una caiguda considerable després d'haver obtingut en els sufragis passats un total de 48 regidors. Ciutadans obtindria entre 24 i 25 (18,2% dels vots), mentre que Vox aconseguiria entrar per primera vegada a l'Assemblea de Madrid amb 12 diputats (10,1% dels vots).

Carmena mantindria l'Ajuntament a Madrid

Manuela Carmena tornaria a ser investida alcaldessa de Madrid. Aquest seria el resultat d'un nou govern d'esquerres a la capital espanyola, segons el sondeig de Sigma Dos.

carmena errejon efe

EFE

La líder del partit Más Madrid obtindria el 35,6% dels vots i continuaria governant a Madrid gràcies a un pacte amb el PSOE. Carmena obtindria entre 21 i 23 regidors, que milloraria els resultats del 2015 quan també era la líder del partit d'esquerres Ahora Madrid.

El PSOE, el partit clau per formar govern a la capital espanyola, n'obtindria entre 8 i 9. Els socialistes serien quarts, segons el sondeig, amb el 13,8% dels vots.