El Partit Popular ha hagut de taponar la crisi oberta per la marxa d’Ángel Garrido a Ciutadans. En el seu lloc, el número quatre de la candidatura a les eleccions europees, finalment hi anirà l’exministre d’Interior Juan Ignacio Zoido, que era el número 12 de la mateixa llista, encapçalada per Dolors Montserrat. El lloc de Zoido l’ocuparà Leopoldo López, pare del líder opositor veneçolà homònim.

S’ha donat la circumstància que la setmana passada l’expresident madrileny Ángel Garrido havia signat la seva acceptació per ser incorporat a la llista, que aquest mateix dimecres va ser publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Però el fitxatge inesperat i a esquenes per part de Ciutadans ha obligat Gènova a fer-hi una esmena.

Després d’un esmorzar d’Albert Rivera aquest dijous a Madrid, Garrido no ha tingut més remei que respondre a les preguntes dels periodistes i a les crítiques dels seus antics companys. Ha assegurat que “el PP s’ha de preguntar per què se’n van les persones que han estat tant temps al PP”. Ha advertit que “el problema no és Ángel Garrido, sinó els milers de Garridos que votaran Ciutadans i deixaran de votar partits com el PP”. Ha explicat que aquest dimecres li va enviar un missatge a Pablo Casado, sense resposta.