Esquerra Republicana serà la primera força a la demarcació de Tarragona en les eleccions catalanes del 14-F, mentre que Junts per Catalunya (JxCat) retindrà la primacia a Girona i Lleida i la del PSC serà la candidatura més votada a Barcelona

Aquesta és la tendència que reflecteix l'última enquesta que pot publicar-se dins del termini legal, que finalitza a les zero hores d'aquest dimarts, cinc dies abans de la celebració dels comicis. El sondeig, elaborat per Feedback per a ElNacional.cat, és un tracking de 200 entrevistes telefòniques diàries i incorpora una mostra tancada aquest mateix dilluns, dia 8 de febrer.

A Barcelona, el PSC, encapçalat per Salvador Illa, recupera la seva històrica primera posició a costa de Ciutadans, que la va guanyar a les eleccions del 2017. El PSC obtindria ara 21-22 escons, ERC seria segona força, amb 18 i Junts en sumaria 16-17. Cs es quedaria amb 8 escons; En Comú Podem seria quarta força, amb 7 escons, tot i que la CUP podria empatar amb 6-7. Vox en sumaria 5 i el PP mantindria els 3 que tenia.

CA 08 02 2021 BCN Hemicicle projecció

En comparació amb el sondeig de Feedback publicat diumenge passat per aquest diari, ERC avança posicions clarament a Tarragona, demarcació on desplacen Ciutadans del primer lloc i en estreta pugna amb el PSC, que també aspira a ser la primera força. Així, ERC obtindria 5 escons, i el PSC, 4, els mateixos que Junts. Cs conservaria només 2 dels 5 que va obtenir el 2017. Vox, CUP i En Comú en treurien 1, mentre que el PP quedaria fora, perdent l'únic que va aconseguir als anteriors comicis. 

CA 08 02 2021 TAR Hemicicle projecció

 

A la demarcació de Girona, el tradicional feu electoral del president a l'exili, Carles Puigdemont, Junts continuaria sent la primera força tot i baixar de 7 a 6 escons. ERC mantindria 4, el PSC pujaria d'1 a 3 i la CUP d'1 a 2. Cs bajaría de 4 a 1 sol diputat mentre que En Comú aconseguiria representació, amb 1.

CA  08 02 2021 GIR Hemicicle projecció

Junts també mantindria la primera posició a la demarcació de Lleida, amb 5-6 diputats —en va obtenir 6 als comicis del 2017—. ERC revalidaria els 5 que té i el PSC triplicaria efectius, d'1 a 3, mentre que, a la inversa, Ciutadans passaria de tres representants a un. En Comú, que no va obtenir plaça el 2017 per la circumscripció de Ponent, ara assoliria una acta. 

CA 08 02 2021 LLE Hemicicle projecció

Fitxa tècnica:
  • Àmbit: Catalunya.
  • Univers: població a partir dels 18 anys i amb dret al vot en les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer de 2021.
  • Mètode: enquesta telefònica en forma de tracking, amb combinació de telèfons fixos i mòbils,
  • Tècnica de mostreig: estratificat de forma aleatòria i proporcional segons quotes per estructura d'edat i gènere. S'estableix com a variable de control la demarcació i selecció d'unitats mostrals de poblacions segons l'històric del seu comportament electoral.
  • Mostra: 200 enquestes diàries, fins a completar 1.000 enquestes. A partir d'aquest moment el tracking cada dia anul·la les primeres 200 i se substitueixen per les 200 de l'últim dia.
  • Condicions estadístiques: amb un nivell de confiança del 95,5% (K=2) i el supòsit de màxima indeterminació on p=q=50/50, amb un marge d'error total del +3,16%.
  • Data del treball de camp: des del dilluns 1 de febrer de 2021 fins dilluns dia 8.