Quatre de cada deu barcelonins, un 37%, votaran el 14-F en un lloc diferent a l'habitual. En concret, hi haurà 94 col·legis electorals més fins arribar als 365. Entre els nous equipaments hi a 10 mercats, pavellons esportius i l'auditori del Barça. Una de les novetats és que s'ha fixat un màxim de 800 electors per mesa, molt per sota dels 1.500 que hi ha habitualment.

En total s’han descartat un total de 35 equipaments per no complir les mesures necessàries. Per absorbir l’augment de meses electorals, com a conseqüència de la reducció del nombre d’electors en cadascuna d’aquestes, i reposar els equipaments descartats, ha estat necessari habilitar un total de 129 nous col·legis a la ciutat. El cens per aquests comicis se situa en 1.099.268 electors i 409.329 estan assignats a nous col•legis electorals.

Menys votants assignats a cada mesa per evitar cues

A més, l’Ajuntament ha reduït el nombre d’electors assignats a una mateixa mesa, donant compliment al Protocol específic per a l’adequació dels col·legis electorals i per al procediment de vot en mesa electoral i escrutini per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya de 14 de febrer de 2021, aprovat pel PROCICAT. En concret, s’ha aconseguit passar d’una mitja de 783 electors per mesa a 570 electors/mesa, amb l’objectiu de reduir, en la mesura del possible, les cues. 

Les taules seran de 4 metres per garantir les distàncies entre membres de la mesa i hi haurà un miler de voluntaris de l'Ajuntament que vetllarà pel compliment de les mesures anti-covid. Entre les funcions que se’ls assignen hi ha controlar l’accés ordenat dels votants al col·legi electoral, organitzar les cues i el flux dels votants dins dels col·legi, mantenir les distàncies de seguretat, assegurant l’entrada i sortida pels accessos correctes, amb l’objectiu d’evitar la formació d’aglomeracions. També garantir el compliment de l’obligació d’ús de mascareta en tot moment i garantir la neteja de mans dels electors/es i evitar el contacte entre persones.

La gerent municipal, Sara Berbel, ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat i ha garantit que tothom que vulgui anar a votar ho podrà fer amb "total seguretat i complint les mesures sanitàries".

Més neteja

Una altra novetat destacada d’aquest 14-F és que des d’Ecologia Urbana s’ha previst un dispositiu de neteja que inclou la desinfecció (pre, durant i post eleccions) de tots els col•legis, un dispositiu ad hoc per retirada segura dels EPI un cop finalitzada la jornada electoral, així com una desinfecció específica de la via pública a les immediacions dels diferents col•legis electorals.

Així mateix, s’ha programat un dispositiu ad hoc de per la retirada segura dels EPI un cop finalitzada la jornada electoral, així com una desinfecció específica de la via pública a les immediacions dels diferents col·legis electorals. 

Imatge principal: Operaris amb les urnes que es faran servir a Barcelona / ACN