Hores abans que comenci l'acció de tres dies organitzada per Tsunami Democràtic, la plataforma que canalitza la resposta ciutadana a la sentència del procés fa una crida a la participació en la jornada electoral. 

En un missatge difós pels diversos canals de les seves xarxes socials, el Tsunami fa dues peticions. La primera: "omplir les urnes". La segona —per a demà— és omplir els carrers

El moviment també ha destacat que avui el dret a vot no està garantit a tothom i ha demanat als ciutadans exercir aquest dret "pels que no poden". 

El Tsunami Democràtic ha volgut mantenir en total secret l'acció o accions que prepara per als dies 11, 12 i 13 de novembre. "Dilluns, tot a punt. Va de debò, atents als canals de Tsunami Democràtic", ha recomanat.

La plataforma ha fet una valoració positiva dels més de quatre-cents actes festius celebrats arreu del territori en plena jornada de reflexió sota la consigna de "desobeir la Junta Electoral".

En un comunicat, el moviment ha celebrat que les accions siguin sempre no violentes, i ha remarcat que s'han fet contra la Junta Electoral Central i contra el gabinet de crisi sobre Catalunya reunit a La Moncloa, encapçalat pel president Pedro Sánchez.