La policia local d'Amposta ha detingut aquest diumenge un home d'uns 70 anys que ha entrat al col·legi electoral de Poblenou del Delta amb una arma de foc carregada i un ganivet.

Segons ha avançat TV3 i han confirmat a l'ACN fonts del cos policial, els fets han passat poc després d'un quart de quatre de la tarda a l'Ajuntament d'aquest nucli d'Amposta.

Es desconeixen les intencions que tenia el detingut, que és veí del poble. L'home duia una pistola carregada amb sis bales i amb el número de sèrie esborrat. Segons fonts de la policia local, és un tipus d'arma que anys enrere portaven agents de la Guàrdia Civil de paisà. El detingut està acusat d'un delicte electoral i un altre de tinença il·lícita d'armes

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha explicat que l'agent que es trobava a la Casa de la Vila de Poblenou del Delta i que el detingut portava una pistola amagada a la butxaca quan aquest entrava a votar. L'home s'hauria posat nerviós quan el policia li ha demanat comprovar el que duia.

Segons Tomàs, la persona detinguda no té antecedents i durant l'actuació policial no ha tingut una actitud amenaçant. "Tothom s'ha quedat sorprès que hagi anat pel carrer amb una arma carregada i que sembla que és il·legal, ja que no se li coneix cap actitud negativa ni violenta", ha subratllat el batlle.

I en aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que s'haurà d'esbrinar perquè aquest veí, d'una pedania de 180 habitants, portava l'arma a l'hora d'anar a votar. Al mateix temps, Tomàs ha apuntat que l'home només volia votar i que probablement no tenia cap altra intenció. Així mateix, l'alcalde ha valorat que l'actuació policial ha estat correcta. "Ha actuat com tocava i la prova és que al final portava una arma carregada. Sort de la intervenció del policia", atès que l'home es negava a entregar-li la pistola, ha reblat.