La substitució de quatre diputats de la CUP i l'acord amb JxSí ha obligat la CUP a fer canvis. Joan Garriga, serà el nou president del grup. Nascut fa 62 anys a Sant Pere de Ribes, ocupava el número nou de la CUP per Barcelona i s'incorporarà en els pròxims dies a la Cambra catalana.

Els portaveus del grup seran Anna Gabriel, Eulàlia Reguant i Albert Botran.

El fins ara portaveu adjunt, Benet Salellas, s'incorporarà amb Gabriela Reguant, a la dinàmica parlamentària de Junts pel Sí, segons ha explicat Anna Gabriel en una entrevista a Directa.

Mireia Vehí serà la coordinadora del grup.

Joan Garriga, conegut com a Nana, és un veterà de la formació cupaire. Ha passat per l’Assemblea de Catalunya, el Partit del Treball, el Bloc Català de Treballadors, Bloc d’Esquerra d’Alliberament Nacional, el Moviment de Defensa de la Terra i UM9. Està casat, té tres fills i treballa en el servei d’ocupació del Col·legi de Metges de Barcelona.

Josep Manuel Busqueta, un dels diputats més hostils a l'acord amb JxSí i que ha hagut de renunciar al seu escó arran del pacte per a la investidura, continuarà treballant com a alliberat a l'oficina tècnica parlamentària.

Els nous diputats de la CUP, que han de substituir els quatre que hi han renunciat (Baños, Usall, Busqueta i De Jòdar), no han pres encara possessió del seu escó. La previsió és que ho facin a començaments de la setmana vinent per participar en el ple ordinari previst per a dimecres en què compareixerà el president de la Generalitat.