Santiago Abascal ha comptat aquest dissabte amb el suport incondicional de dues diputades que no són membres del grup parlamentari de la formació d'extrema dreta. Es tracta de la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, i de l'exportaveu del Grup Popular en el Congrés i diputada per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, que han rebutjat que l'Assemblea de Ceuta hagi declarat persona non grata al líder de Vox per les declaracions que va fer el mes de maig passat durant les seves visites a la ciutat autònoma. El PP es va abstenir en la votació, que va ser adoptada per majoria.

"Rebutgem absolutament aquest assenyalament contra Santiago Abascal", ha afirmat la dirigent de la formació taronja en un tuit. Arrimadas ha aprofitat per arremetre contra l'independentisme assegurant que es tracta d'una pràctica "idèntica a les empleades pels nacionalistes" per atacar els constitucionalistes. "És inadmissible", ha sentenciat Arrimadas.

TUIT Arrimadas Santiago Abascal

Dard al PP

En la mateixa línia s'ha pronunciat també a Twitter la diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo, que ha considerat que "la declaració de persona non grata és un recurs sòrdid i essencialment antidemocràtic. A Vic, Ceuta i on sigui".

La popular ha titllat d'"incongruència moral i disbarat estratègic" aquesta declaració que, segons el seu parer, "demonitza qui et permet governar (avui en autonomies i ciutats; demà potser a Espanya)". Una crítica en tota regla a la posició dels representants del PP en l'Assemblea, que es van abstenir en la votació.

TUIT Cayetana Álvarez de Toledo Santiago Abascal

 

Amenaça a Pablo Casado

Precisament, el líder de Vox va acusar ahir el PP de col·laborar amb la campanya de demonització contra la seva formació en abstenir-se en la votació. "El PP col·labora amb la campanya de demonització de Vox. Una campanya que produeix violència contra nosaltres, els nostres simpatitzants i les nostres famílies", va afirmar Abascal. El líder de Vox va aprofitar per advertir la formació que presideix Pablo Casado que no pretengui "alhora" demanar el suport de Vox a les seves iniciatives en "diversos parlaments". "O una cosa o l'altra. Les dues no poden ser", va avisar.

La iniciativa del Moviment per la Dignitat i la Ciutadania (MDyC) de Fatima Hamed va concitar el suport del PSOE i Caballas sumant deu vots i va prosperar gràcies a l'abstenció de dos diputats no adscrits ex de Vox i del PP. Santiago Abascal, durant la seva vista a Ceuta amb motiu de la crisi fronterera, va qualificar part de la població i a alguns dels representants de l'Assemblea de "promarroquins" i de "quintacolumnistes de les aspiracions annexionistes del regne alauita".

 

Imatge principal, Cayetana Álvarez de Toledo i Inés Arrimadas, al costat del líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga / Sergi Alcàzar