El Rei continua avui la ronda de contactes a la Zarzuela per intentar trobar un candidat a la investidura del Govern espanyol. Avui és el torn de la diputada d'En Marea, Alexandra Fernández; més tard Felip VI rebrà el portaveu de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs i tancarà la setmana de rondes amb el diputat de Compromís, Joan Baldoví.

Mentrestant, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, també prosseguirà amb la seva ronda amb els barons socialistes i avui la conclourà amb una reunió a Ferraz amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ahir va posar de manifest el seu suport a Sánchez perquè intenti liderar un govern progressista en cas que Mariano Rajoy no aconsegueixi el suport necessari per ser investit.

Per en Comú Podem la negociació amb els socialistes és més complicada. Ahir, el seu portaveu, Xavier Domènech, va anunciar a TV3 que, de moment, no estan negociant res amb ells perquè Sánchez "està guanyant temps" i només té diàleg amb els seus barons. Domènech també va defensar el referèndum català i va proposar una resposta binària perquè els que defensin el no tinguin dret a exposar alguna cosa diferent de mantenir l'status quo.

Dos resultats i un premi

Entrant en terreny econòmic, Caixabank i el Banc Sabadell faran públics aquest matí els resultats de l'exercici de tot l'any 2015. Caixabank ha anunciat que ha aconseguit un benefici d'un 31,4% més aquest any, després de la incorporació del negoci minorista de Barclays Bank a Espanya, la millora de l'activitat bancària i les menors dotacions per a insolvències.

De la seva banda, el Banc Sabadell ha registrat un benefici net de 708,4 milions d'euros el 2015, un 90,6% més que l'any anterior, impulsat pel banc britànic TSB, sense el qual l'avanç dels guanys hagués estat del 57,8%, amb 586,4 milions.

La consellera de Treball, Dolors Bassa, es reunirà amb les principals patronals catalanes: Cecot, Pimec i Foment del Treball, després que ahir el president de Cecot, Antoni Abad, traslladés al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, la necessitat d'acabar infraestructures "clau" per al territori.

Al migdia també es donarà a conèixer el guanyador del XXXVI premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, que l'atorga l'editorial Planeta, i que l'any passat el va guanyar el periodista Xavier Bosch amb la seva novel·la Algú com tu.