El PSC ha fet curt de cadires a Terrassa. Com va passar a l'acte que van fer a la Fira a les eleccions municipals, el míting al Poliesportiu Pla de Bonaire ha desbordat totes les previsions. Fins i tot hi ha gent que s'ha hagut d'escoltar el míting dempeus i als passadissos. Les simpaties per a Ballart són evidents: en entrar a la sala amb la candidata Carme Chacón i el primer secretari del partit, Miquel Iceta, els assistents, que vorejaven la cinquantena o la seixantena, només l'han aclamat a ell, cridant "Jordi, Jordi!" durant una bona estona.

A Ballart l'han bressolat els dos alcaldes anteriors de la cocapital vallesana, governada ininterrompudament per socialistes des del 1979: Manuel Royes, batlle durant 23 anys, i Pere Navarro, que ho va ser 9 anys i mig.

Navarro evita Chacón

L'exalcalde i primer secretari del PSC ha reaparegut després que Carme Chacón el vetés a la seva llista, tot i tenir el suport del mateix Ballart i de Miquel Iceta. Abans de començar l'acte, Navarro ha estat una bona estona  saludant el públic a la part del darrere, públic que ha aprofitat per explicar-li les seves preocupacions i fins i tot per vendre-li números de la rifa de Nadal del centre gallec. El polític vetat no ha ocupat el seu lloc als seients de la primera fila fins que no ha entrat Chacón y ha acabat de fer-se les fotos, per així evitar la fotografia d'una salutació pública amb ella, que hagués estat incòmoda. En acabar l'acte, ha marxat de seguida, discretament.

Ballart, ovacionat

Ballart, que va criticar a Twitter la decisió de Chacón d'apartar Navarro de la seva candidatura, no ha parlat de la candidata en el seu discurs. Ha reivindicat la feina feta a Terrassa com a exemple que "la política no es fa a les tertúlies". "Ens acusem de ser austers no cobrant dietes", ha dit, i ha instat Podemos, com a partit de "la nova política" d'esquerres, a "no donar lliçons de progressisme" als socialistes. Ha estat amb diferència el més aplaudit.

Armengol contra Colau

Sí que ho ha fet la convidada especial a l'acte, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, per introduir la intervenció de la candidata. S'ha referit com una dona "entregada i amb experiència", perquè, ha dit, "tal com està la cosa, jo no faria experiments amb gasosa". En aquest sentit ha recriminat a Ada Colau haver-se referit als socialistes com a "criminals", i s'ha mostrat "orgullosa" i "il·lusionada de ser hereva d'una generació política que ha fet possible que una dona sigui presidenta de les Illes Balears".

Armengol ha estat l'única que ha fet un agraïment explícit a Pere Navarro "per la feina feta" en la línia d'assolir "una Espanya diferent".

"Els cinc magnífics"

Chacón ha reivindicat breument la figura dels tres alcaldes presents de la ciutat, i ha fet una crida a votar els socialistes perquè el canvi que, ha dit, ha començat amb Armengol a les Balears, Ximo Puig al País Valencià i Javier Lambán a l'Aragó, el consolidin "els cinc magnífics", amb Miquel Iceta a la Generalitat de Catalunya i Pedro Sánchez a la Moncloa.

La candidata per Barcelona ha dit que Catalunya "necessita sentir-se còmoda i ben finançada per tenir un bon Estat del benestar dins d'Espanya", i ha cridat a Terrassa a donar una empenta als socialistes als generals com ha passat en altres comicis. A les eleccions catalanes, però, aquest feu roig va votar majoritàriament Junts pel Sí.