Enric Millo avui a la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva del partit / Pilar Carracelas

El popular Enric Millo ha anunciat que el PP no "avalarà" una "il·legalitat flagrant" assistint a la Junta de Portaveus que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha convocat per a demà. En aquesta Junta de Portaveus s'ha de debatre la proposta de reconsideració de PSC, Ciutadans i Catalunya Sí que es Pot a la proposta de resolució que van presentar Junts Pel Sí i la CUP amb la declaració d'inici del procés d'independència.

Recurs d'empara al TC

El PP encara no s'ha conformat formalment com a grup parlamentari i no ha designat el seu portaveu, per això Forcadell instarà avui per escrit el PP que designi un representant per assistir a la Junta. "Es poden estalviar el paper i la tinta", ha dit Millo. A més, ha afegit que avui els diputats del PP presentaran de forma individual al registre del Parlament una petició per escrit demanant a Carme Forcadell que desconvoqui la Junta. En cas contrari, presentaran un recurs d'empara al Tribunal Constitucional per "vulneració dels drets dels diputats". "Aquesta Junta és il·legal", ha conclòs. Aquest recurs d'empara se sumaria al d'inconstitucionalitat que presentaria el Govern espanyol en cas d'aprovar-se la proposta de resolució independentista al ple d'investidura del dia 9 de novembre.

Millo ha reconegut que es tracta d'una paradoxa, ja que la presidenta del Parlament no ha convocat una Junta de Portaveus sense el PP, sinó que els convida a participar com a oients perquè no tenen el grup constituït. Però Millo reclama que se'ls respecti els tempos, que Xavier García Albiol va reconèixer dijous passat que allargava expressament perquè està en el seu dret.

La batalla del reglament

Continua, així, la batalla per la interpretació del reglament, perquè els populars sí que van actuar col·lectivament dimecres passat signant conjuntament un document d'adhesió a la proposta de reconsideració de Ciutadans respecte a la proposta de resolució de Junts pel Sí. "Ho van fer per estalviar paper", ha dit Millo. Però Forcadell es pot agafar a aquest fet per entendre que els populars ja actuen com a grup abans de constituir-se com a tal.