"Si no hi ha modificacions en els suports rebuts, no hi ha raons perquè canviïn les posicions”. Amb aquesta frase el vicesecretari del Partit Popular (PP), Javier Maroto, ha anunciat que, en la situació actual, Mariano Rajoy tornaria a declinar presentar-se a la investidura. Les declaracions s’han produït avui a la seu del carrer Gènova, després de la celebració del Comitè Federal del Partit Socialista (PSOE) ahir.

Maroto ha criticat la negativa rotunda de Sánchez de donar suport a Rajoy, titllant de “radical” el govern que vol construir amb Podemos. Alhora, s’ha mostrat contrari a la consulta proposada ahir pel líder del PSOE, que divideix i “enfronta la militància amb la direcció” i els barons. Pel popular, els socialistes haurien d’escoltar “els milions de votants que aposten per la moderació i l’estabilitat”. En conseqüència, el PP mantindrà una mà estesa al “diàleg” amb PSOE, per un acord que s'estengui a ajuntaments i comunitats autònomes on aquests governen.

Tot i així, Maroto ha volgut deixar clar que els membres del seu partit seran “molt respectuosos amb les decisions i propostes que faci el Rei".