La polèmica pel transvasament de l'Ebre ha arribat al Parlament Europeu i al PP no li interessa. Els populars, juntament amb UPyD, han fet el possible per evitar la presència de l'eurodiputat de Convergència Ramon Tremosa a una delegació de parlamentaris europeus al territori, prevista per dilluns que ve.

Tremosa, en declaracions a El Nacional, ha assegurat que el seu objectiu era poder assistir a la visita per "donar una altra versió des de dins", però finalment no podrà ser així. El reglament de les comissions, formades per diputats locals i estrangers, no permet que els primers superin els de fora per evitar que la baralla local pugui eclipsar l'explicació als europeus.

El PP i UPyD han aprofitat aquesta norma per proposar més candidats per a la delegació a última hora. Davant el col·lapse, el president ha decidit reduir el nombre d'eurodiputats locals, deixant fora Tremosa, que ho ha denunciat al seu Twitter. Els canvis han estat a tants pocs dies de la visita que no han deixat marge de maniobra a CDC per poder fer-hi res.

Visita fugaç

Segons Tremosa, s'ha intentat que la visita sigui com més curta millor per tal de dificultar la trobada dels europarlamentaris amb autoritats locals. L'agenda del viatge preveu un recorregut per la zona de 3 a 6 de la tarda el dilluns i una reunió amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre. El dia següent, però, la comitiva ja haurà de ser a Madrid per assistir a una trobada convocada en el Ministeri.

Manifestació a Amposta

El diumenge, un dia abans de la visita europea, la Plataforma en Defensa de l’Ebre ha convocat un manifestació contra l’aprovació del nou Pla Hidrològic del Govern del PP. Tremosa sí que assistirà a aquesta convocatòria acompanyat de membres del Govern de la Generalitat.