Centenars de persones han tallat per 33a nit consecutiva l'avinguda Meridiana de Barcelona. Més d'un mes després que es fes pública la sentència, la confluència entre la Meridiana i la Rambla de Fabra i Puig ha estat tallat cada dia de manera ininterrompuda.

Amb motiu d'aquesta fita, Pícnic per la República ha cridat als seus seguidors a través de les xarxes a assistir al tall d'aquest divendres, el qual s'ha fet a temperatures d'entre 7 i 10 graus de temperatura.

llibertat tall meridiana CDR - Marc González

Entre els concentrats hi havia desenes de persones encaputxades i amb la cara de tapada, com a mesura "d'autodefensa" contra possibles identificacions per part dels Mossos d'Esquadra.

Els assistents al tall han llançat consignes contra "les forces d'ocupació" i a favor d'una "Catalunya lliure i antifeixista" quan sis furgons de la Brimo dels Mossos han fet acte de presència. Minuts més, tard el dispositiu de la policia catalana ha marxat sense intervenir.

brimo tall meridiana CDR - Marc González

Els mobilitzats han sentenciat: "Els carrers seran sempre nostres!".

A les 21h, dues hores i mitja després que comencés el tall, el cantautor Cesk Freixas ha interpretat diversos temes, entre ells el mític 'Què volen aquesta gent' de Maria del Mar Bonet o 'L'Estaca' de Lluís Llach. Més tard, Freixes ha cedit la seva guitarra als manifestants que volguessin cantar i al grup emergent 'Ginestà'. Durant el concert, els manifestants han fet passadissos en diverses ocasions per deixar passar ambulàncies.

Passades les 22h, els Diables de Sant Andreu s'han unit a la festa amb un correfocs que ha conclòs amb els manifestants cantant 'Els Segadors'.
 

Prop de les 23h i amb les temperatures fregant els 5 graus, els manifestants han encès una petita foguera al mig de la calçada per resguardar-se del fred. "A l'Acampada fa més fred", ha comentat una jove en referència als acampats a la plaça Universitat.

foguera cdr m,eridiana - marc gonzalez

I envoltant la foguera mentre sopaven, les persones concentrades pels CDR i el Pícnic han donat per conclosa la jornada d'avui -no sense rebre una nova visita de la Brimo-, a l'espera del que pugui passar en unes hores, al bloqueig convocat a les 11h del matí a nou estacions de tren de la capital catalana.