La maquinària del Parlament s'ha posat en marxa per preparar un plenari el 29 de desembre, en previsió que dos dies abans la CUP aprovi en la seva assemblea un virtual acord d'investidura amb Junts pel Sí (JxSí).

Les negociacions entre JxSí i la CUP han entrat en una nova fase. Aquest dijous han acordat establir un índex de temes de negociació amb el calendari i els responsables i concentrar les tres meses de negociació en una sola. A més  JxSí ja ha detallat la proposta de pla de xoc social. Tot plegat ha posat benzina al motor de les converses entre ambdues formacions.

Fonts del Parlament han avançat a El Nacional que la data del 29D s'ha marcat al calendari en els despatxos de Presidència. La seqüència que contemplen els serveis tècnics de la Cambra és dur a terme la protocol·lària ronda de contactes de la presidenta amb els presidents dels grups i la Junta de Portaveus, per fixar l'ordre del dia el mateix dilluns 28 de desembre.

Pla B: 4 de gener

De fet, el 2012 mentre Artur Mas i Oriol Junqueras acordaven la investidura al Palau de la Generalitat, Núria de Gispert, convocava la Junta de Portaveus per fixar el ple d'investidura. "Podem fer la ronda de contactes per telèfon si convé!", apunten fonts dels quadres tècnics de la cambra que ja han rebut l'ordre de fer els preparatius.

El pla B de la Cambra, que també albiren els dues formacions, és posposar el debat d'investidura pel dilluns 4 de gener. Una data que permetria tenir nou govern constituït abans del 9 de gener, termini que marca la llei per convocar automàticament noves eleccions. En aquest cas, la Junta de Portaveus hauria de convocar el plenari el divendres dia 30 de desembre.