El magistrat Fernando Valdés Dal-Ré avui ha presentat per escrit la seva renúncia al president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, amb motiu de la causa judicial oberta al Tribunal Suprem.

El magistrat del Tribunal Constitucional està investigat per un presumpte cas de maltractament a la seva esposa. La instrucció de la causa ha acabat després que la investigació hagi trobat indicis de delicte en l'actuació de Valdés, per la qual cosa la setmana passada es va proposar que fos jutjat.

El judici, en camí

La setmana passada el magistrat del Tribunal Suprem Andrés Martínez Arrieta va concloure les diligències de prova en relació amb aquest tema prenent declaració a dos testimonis, un d'ells era la filla de Valdés, que va exculpar el seu pare, assegurant que "mai" s'ha produït cap agressió.

En aquest relat va coincidir amb els seus pares, ja que tant Valdés com la seva esposa van assenyalar en les seves declaracions el passat 1 d'octubre que el que va passar a casa seva no va ser més que una discussió de parella que podria haver estat "treta de context".

No obstant això, el magistrat va transformar les diligències en procediment abreujat, i ho va traslladar a la Fiscalia per termini de 10 dies perquè sol·licités l'obertura de judici oral amb un escrit d'acusació o el sobreseïment de la causa.

Els tràmits

González Rivas ha acceptat la renúncia de Valdés i el cessament serà publicat al Butlletí Oficial de l'Estat en els propers dies.

S'ha informat de la dimissió a la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ja que aquest magistrat pertanyia al torn proposat per la cambra baixa.

També s'ha comunicat al magistrat instructor de la sala segona del Tribunal Suprem, Andrés Martínez Arrieta.