El llogater del pis de Balsareny on aquest dissabte es va produir un incendi, suposadament per cremar la bandera espanyola que hi havia en un balcó de l'edifici, és un ultra i es va passar la tarda de dissabte cremant estelades i trucant al timbre de casa l'alcalde de la localitat.

Segons assegura Nació Digital, els fets es van esdevenir dissabte a les 5 de la tarda, quan Jordi Cervantes, el propietari del pis on hi havia la bandera espanyola, juntament amb una dotzena d'ultres, es van trobar davant la casa de l'alcalde de Balsareny, Isidre Viu.

El batlle ha explicat que els individus van trucar insistentment a casa seva i van cremar una estelada davant el portal. De fet, comença a circular pel poble una versió de l'incident amb la bandera espanyola que diu que el foc l'haurien provocat els mateixos afectats per criminalitzar l'independentisme, segons indica el citat mitjà.

Jordi Cervantes va denunciar el passat 9 d'octubre que un home de Balsareny havia agredit el seu fill de 9 anys per desenganxar cartells de propaganda independentista. Tot i això, el denunciat va exposar que quan va tornar a enganxar els cartells que el nen havia arrancat, aquest s'hi va dirigir amb "greus insults i desqualificacions" i li va causar desperfectes a la porta del domicili.

A més a més, el grup de gent gran del Centre Excursionista de Vilafranca del Penedès, que el passat dimecres 22 de novembre va ser increpat per un espanyolista mentre es feien una fotografia al cim del Collbaix​, ha identificat Jordi Cervantes com l'autor dels insults que van rebre a la muntanya.

El president espanyol, Mariano Rajoy, va telefonar la família de l'ultra, i va parlar amb la dona, donant-li suport pel l'intent de cremar la bandera espanyola de casa seva.