El govern del president Quim Torra ha pres possessió aquest migdia en un acte multitudinari en el Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Com a testimonis, a més dels expresidents Pasqual Maragall, José Montilla i Artur Mas, hi ha els familiars dels exiliats i els presos, encapçalats per Marcela Topor, l'esposa del president Carles Puigdemont.

També hi assisteix el president del Parlament, Roger Torrent, així com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre altres. No hi han acudit, en canvi, ni representants de Cs ni del PP de Catalunya.

La presa de possessió del nou Executiu de la Generalitat comportarà l'aixecament automàtic de la intervenció de l'autogovern mitjançant l'article 155 de la Constitució espanyola que va activar el Govern espanyol el 27 d'octubre passat, després de la proclamació d'independència.

L'acte ha començat a penes mitja hora després de la presa de possessió del nou president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha promès el càrrec davant del Rei després del triomf de la seva moció de censura contra Mariano Rajoy.