El govern espanyol ha decidit suspendre les obres que estan en marxa en edificis "on hi hagi persones no relacionades amb l'activitat d'execució de l'obra" o hi pugui haver interferència d'algun tipus per "necessitats de circulació o a causa de residència o feina". S'exclouen, això sí, les reparacions urgents d'instal·lacions i avaries i les tasques de vigilància

En una ordre publicada en el BOE aquest diumenge a la nit, l'executiu ha apuntat que aquesta mesura és necessària per evitar que treballadors hagin de compartir espais comuns amb residents o altres usuaris, el que implicaria un increment del risc de contagi de coronavirus.

Aquesta ordre, tanmateix, fixa algunes excepcions, com totes les obres on, per sectorització de l'immoble, no hi hagi cap interferència. També s'exclouen les reparacions urgents d'instal·lacions i avaries i les tasques de vigilància.

 

Aquesta ordre ha entrat en vigor des de la seva publicació en el BOE aquest diumenge a la nit i estarà vigent mentre duri l'estat d'alarma i les possibles pròrrogues o bé mentre existeixin circumstàncies de salut pública que justifiquin una nova ordre.