La ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha assegurat aquest divendres, després del Consell de Ministres, que l'executiu espanyol considera perillosa la llibertat condicional de La Manada. Alhora també ha anunciat que el govern espanyol proposarà una reforma del codi penal en relació als delictes sexuals.

Celaá ha assegurat que la voluntat del gabinet de Sánchez és "protegir les dones i les joves espanyoles", ja que una sentència condemnatòria pot significar augmentar el risc de fuga. Aquest anunci del govern espanyol ve precedit per la interlocutòria que donava la llibertat provisional als cinc condemnats pel cas de La Manada sota una fiança de 6.000 euros, ja que l'Audiència no aprecia risc de fuga dels condemnats ni de reiteració delictiva.

Aquest fet que, segons la mateixa ministra, "ha sorprès" en el si del Consell de Ministres perquè "els fets són gravíssims", tot i que també ha assegurat que el govern espanyol "respecta la decisió judicial".

La ministra Celaá també ha defensat que un condemnat a nou anys que es troba en presó preventiva no hauria de sortir del centre penitenciari fins, com a mínim, la meitat de la condemna. És per això que el govern espanyol es personarà, en la mesura del possible, en defensa de les víctimes de víctimes sexuals, no directament des del govern sinó que ho farà a través de l'Advocacia de l'Estat.