El Govern de Catalunya a Brussel·les admet “sense matisos” en una declaració feta amb motiu del 8-N que “el masclisme és encara imperant a la nostra societat” i ha encoratjat la ciutadania a comprometre’s per fer realitat la igualtat de les dones. “És també pels drets de totes les persones i per la igualtat efectiva de les dones, que construïm República”, subratlla el text.

La declaració, amb el membret i símbol de Generalitat de Catalunya i el nom de Govern de la República, denuncia que “també en aquest àmbit l’Estat espanyol va coartar la nostra sobirania, el nostre progrés i el nostre treball col·lectiu impugnant la llei d’igualtat efectiva entre homes i dones” que es va aprovar al parlament el juliol de 2015.

“És per qüestions rellevants com aquesta de la nostra vida en comunitat que fa uns mesos la majoria de catalans i catalanes vam decidir iniciar el camí cap a la República: un nou estat construït activament per totes les persones que l’integren, amb valors del segle XXI com la sostenibilitat, la igualtat, l’humanisme i la feina ben feta”, assegura.