La fiscalia ha demanat al jutge que investigui l'actual diputat per Democràcia i Llibertat al Congrés Francesc Homs sobre la consulta sobiranista del 9 novembre del 2014. El fiscal assegura que aprecia indicis de delicte contra ell, segons ha informat Cadena SER Catalunya, per haver autoritzat a diverses empreses informàtiques a tractar les dades dels votants.

El 21 de gener ja van declarar com a testimonis un responsable i un treballador de l'empresa T-Systems per haver creat una aplicació per comptabilitzar els participants. Aleshores ambdós van passar la pilota a l'empresa Fujitsu, que diuen que va ser la que es va encarregar de la instal·lació en els ordinadors repartits pels punts de votació.

Al Tribunal Suprem?

Aquesta petició del fiscal podria fer que la investigació del 9N passés al Tribunal Suprem, ja que Homs gaudeix de la condició d'aforat. En primer lloc, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hauria d'acceptar la petició i, després, decidir si envia tota la causa a l'Alt Tribunal o només la part que l'afecta a ell.

En aquesta mateixa causa ja hi figuren en qualitat d'investigats l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera d'Educació Irene Rigau. Tots ells van ser acusats d'un presumpte delicte de desobediència.

Des del Govern, la seva portaveu, Neus Munté, ha sortit avui en una roda de premsa posterior al Consell Executiu per defensar que "tot es va fer de forma legal i legítima" i que "on altres veuen il·legalitat, nosaltres veiem el compliment d'un mandat democràtic".