Aquest matí el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reunirà amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la primera reunió oficial després de la investidura. La trobada s'emmarca dins la ronda de contactes que aquests dies està portant a terme el president. Ahir ho va fer amb el popular Xavier García Albiol.

Previsiblement, abordaran qüestions com la situació del deute de la Generalitat amb l'Ajuntament i equipaments i infraestructures pendents, a més d'altres assumptes com la connexió del Trambaix i el Trambesòs.

També es preveu que tractin actuacions com el trasllat del Centre Penitenciari La Model i les obres de la L9 i la L10 perquè el metro arribi a la Zona Franca, després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, anunciés aquest dimecres que es reprendran els treballs sense que Colau en sabés res.

També serà important l'acte que durà a terme l'eurodiputat Ramón Tremosa a Barcelona, després que ahir denunciés que el Partit Popular l'ha deixat fora de la delegació de parlamentaris europeus que visitaran les Terres de l'Ebre dilluns vinent.

Sánchez té l'agenda apretada

En l'àmbit estatal, seguirà la ronda de contactes per negociar la investidura de Perdo Sánchez. Avui el líder socialista es reunirà amb el de Podemos, Pablo Igesias, mentre que ahir ja ho va fer amb Albert Rivera, líder de Ciutadans.

El president dels taronges va exposar a Sánchez la seva voluntat de reunir-se cada dia o cada dos i, en teoria, avui a la tarda es realitzarà la primera reunió per pactar el calendari de negociacions per a les properes setmanes. La matèria de negociació vol fonamentar-se en cinc eixos “desocupació, corrupció, reforma constitucional, economia i política fiscal i Europa”, malgrat Rivera i Sánchez van acordar “prioritzar atur i corrupció”.