Dimecres es va conèixer que, un any més, les proves d’accés a l’advocacia es tornaran a fer únicament en castellà, malgrat que es facin a Barcelona. L’examen, condició necessària per poder exercir la professió després de ser graduat i tenir el màster d’advocacia, acollirà el pròxim 27 de febrer uns 900 catalans.

En el que sí que ha millorat, però, és que ara a les proves es podran fer a la capital catalana. Fins a l’any 2014 les proves es feien només a Madrid. Tot i això, el ministeri ja ha ratificat que en el futur continuaria fent les proves només en castellà.

Aquesta polèmica coincideix amb la trobada que mantindran avui el conseller de Justícia, Carles Mundó, i el ministre de Justícia, Rafael Catalá. Es trobaran aquesta tarda al Palau de Congressos de Barcelona.

Més notícies que marcaran el dia

Mentrestant, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, presidirà la presa de possessió del delegat del Govern a Barcelona, Miguel Ángel Escobar, que estarà acompanyat per les conselleres Neus Munté i Meritxell Borràs.

Per la seva banda, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, es reunirà amb la vicepresidenta de la Generalitat valenciana, Mònica Oltra, per presentar-li la seva proposta per a un “govern de canvi”.