El que va ser comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, ha explicat que va rebre l'ordre de la Junta Electoral Central de demanar retirar tota la simbologia i ha concretat que no era una ordre difícil de complir a preguntes de Vox.

Els Mossos van visitar tots els edificis vinculats a la Generalitat segons un llistat que es va elaborar, i a preguntes de Gonzalo Boye ha dit que no tots eren responsabilitat del president. A preguntes del fiscal Francisco Bañeres, Esquius ha exposat tot el procés que es va seguir fins a arribar a Presidència: "El director de l'oficina del president, quan se li va notificar el contingut de l'acord per fer la retirada de la simbologia, ens va dir que donaria instruccions immediates perquè es retirés tota aquella simbologia". 

Esquius ha explicat que es van donar ordres per escrit a totes les comissaries perquè es comprovés si es treien tots els símbols dels edificis de la Generalitat. I ha qualificat "d'anecdòtics" els casos en què es va trigar a treure. "En cap cas hi va haver una permanència", ha assegurat.

Amb Esquius s'ha tancat la declaració dels testimonis perquè defensa i acusacions han renunciat als que estaven previstos per a la tarda. Eren el portaveu del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa; la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera; l'exportaveu de la Generalitat Elsa Artadi, i el síndic de greuges, Rafael Ribó.

Miquel Buch ha presentat un justificant del metge que acredita que per problemes de salut no podia assistir al judici.