El BNG ha garantit que facilitzarà la investidura al president espanyol, Pedro Sánchez, amb la qual cosa el líder del PSOE ja té els vots suficients perquè tiri endavant. Serà dimarts vinent, en la segona votació, i només serà necessària la majoria relativa.

La portaveu nacional del BNG, Ana Pontón, ha indicat passades les 14 hores, que la posició del partit s'estava encara debatent, però que les opcions eren el 'sí' o l'abstenció. El 'no' quedava ja descartat. Posteriorment ha arribat l'anunci de la signatura de l'acord entre el PSOE i els nacionalistes gallecs, que per tant es decanten pel 'sí'. 

Sánchez obtindria d'aquesta manera 167 vots a favor, els de PSOE (120), Unidas Podemos (35), PNB (6), Más País (2), Compromís (1), Teruel Existe (1), Nueva Canarias (1) i el BNG (1). També tindria 18 abstencions, les d'ERC (13), Bildu(5).

En canvi, votarien en contra 164 diputats, els del PP (88), Vox (52), Cs (10), Junts per Catalunya (8), CUP (2), Navarra Suma (2), PRC (1) i Foro Asturias (1).

Coalició Canària (1) no ha revelat encara el sentit del seu vot, però ja no és rellevant.