El periodista Ernesto Ekaizer ha manifestat al programa Versió RAC1, que el pacte entre el PSOE i el PP sobre el poder judicial va provocar un daltabaix a la formació popular, i que el bloqueig actual pot retardar el judici del procés. "Al PP hi ha un avalot", ha indicat.

“Pedro Sánchez i Pablo Casado no s'adrecen la paraula”. Així de tensa és la situació entre el PSOE i el PP després que van trencar el pacte al qual havien arribat per renovar el Consell General del Poder Judicial i posar-hi com a president el magistrat Manuel Marchena. Tot plegat, va ser motivat per la filtració d’uns missatges de WhatsApp del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, en què assegurava que al partit podien estar tranquils perquè, amb aquest acord, controlaven “la sala segona del Tribunal Suprem pel darrere”.

Segons Ernesto Ekaizer , la filtració dels missatges de Cosidó demostra que hi ha “un avalot al Partit Popular”. "Dins del PP hi va haver una rebel·lió; molts deien que com era possible que en plena campanya electoral es pactés amb Sánchez. El dia 13, Rafael Català es va veure obligat a explicar als seus diputats el perquè del pacte amb el PSOE pel poder judicial. Això no els va convèncer i Cosidó va voler explicar-ho millor perquè ho entenguessin. I ho va fer de manera molt honesta", indica. Però llavors algú del PP va filtrar els missatges de Cosidó, i es va fer evident el tripijoc.

"Cosidó té molts enemics al grup popular del Senat, alguns clarament enfrontats a ell, i no va preveure que alguns podien filtrar els missatges", ha indicat. Tot plegat evidenciaria, segons Ekaizer, que en tot aquest cas el partit de Pablo Casado ha perdut una oportunitat d’or i que hi ha una mala notícia, de moment, per al PSOE.

Sobre la dimissió d’Ignacio Cosidó, molt demanada en l'àmbit polític, Ekaizer ha avançat que és qüestió de temps. "No és moment de dimitir, perquè hi ha unes eleccions andaluses, però cap portaveu del Senat pot sobreviure després del que ha passat. A partir del 2 de desembre, segur que li busquen un destí, perquè no pot continuar com a portaveu", ha assegurat.

Ekaizer ha recordat que l'advocat Jordi Pina i els altres advocats dels presos polítics ja han presentat un recurs amb el WhatsApp de Cosidó, i que això pot afectar les dates del procés. "Ara Marchena ha de contestar. Ho pot rebutjar de pla o tramitar-ho. Si ho tramita, ha de deixar el tribunal mentre es resol la recusació i es retardaria el judici", ha indicat. "La pregunta que em faig és: el que ha passat amb la seva candidatura al poder judicial ha afectat o no la presidència i la ponència de Marchena sobre el procés?", ha dit, sense respondre-la.