El periodista Ernesto Ekaizer té una teoria que explica que la exdiputada de la CUP Anna Gabriel no tornarà el proper dimecres 21 de febrer per comparèixer davant el Tribunal Suprem.

Segons Ekaizer, Gabriel ha fet un "cop d'efecte a l'estil Puigdemont", exiliat a Bèlgica des de fa prop de quatre mesos. El periodista assegura que els advocats de Gabriel creuen que la justícia suïssa no extradirà l'exdiputada pel que va passar amb Hervé Falciani

Falciani va sostreure informació de més de 130.000 evasors fiscals de la filial suïssa del banc HSBC, fet que va servir per destapar múltiples casos d'evasió fiscal a diversos països. Hervé Falciani es va refugiar a Espanya i va col·laborar amb la justícia espanyola i quan Suïssa va demanar-ne l'extradició l'Estat s'hi va negar. 

Com a conseqüència d'aquesta negativa, Ekaizer assegura que entre els dos països hi ha falta de reciprocitat i per aquest motiu considera que l'exdiputada no serà extraditada si decideix quedar-se a Suïssa i no presentar-se al Tribunal Suprem.